Örümcekler yırtıcı hayvan familyasındandır. Sekiz adet bacakları vardır ve bunların üzerleri sensörlerle kaplıdır. Bu sensörler tat alma, çevreyi koklama ve dokunma gibi işlevleri yerine getirir. Binlerce çeşidi bulunan örümceklerin bazı ölümcül olabilecek zehirli türleri de mevcuttur. Bunlar zehirli kıskaçlarıyla avlarına zehir enjekte ederler. Hemen hemen her yerde görülen örümcekler değişik besinler, küçük böcekler ve sinekleri yiyerek hayatta kalmaktadırlar.
Örümcek ağları ve salgıladıkları zehir, soktukları canlılara zarar verir. Yakaladıkları avı zehirleyerek etkisiz hale getirirler. Avını parçalamaya başladığında ağzındaki enzimi tükürük salgısıyla akıtır. Kurbanının iç organlarını eritip sıvı hale dönüştürür. Tropikal iklimde yaşayan ve gövde büyüklüğü 10cm.ye ulaşan örümcekler, tavşanları, sincapları ve tavukları bile yiyebilecek yapıdadırlar. Saldırgan bir yapıya sahip olan örümceklerin hepsi ağ örerek avlanmazlar. Bazı örümcekler kovalayarak, bazılarıysa avlarının üzerine zıplayarak avlarını yakalarlar. Suda avlanan örümcek türleri bile vardır.
Örümcekler çeşitli zararlara neden olabilmektedirler.Evin hiç umulmadık bölümlerine ağlarını örebilirler. Bu ağlarını genellikle rutubetli bölgelerde yapmayı seçerler.Evde veya bulundukları alanda zehir bırakmaları sebebiyle hem kirlilik hem de tehlike yaratırlar. Bu nedenle, yapılabilecek en iyi şey ortamı hijyenik tutmaktır ama evde veya başka mekanlarda örümceklerin zararlı olabileceği göz önüne alınarak bireysel bir müdahalede bulunulmaması ve bu durumla ilgili alınacak önlemlerin ve örümcek ilaçlama uygulamasının uzman bir ekip tarafından yapılması çok büyük önem taşımaktadır.